Despre proiect

Scop: Promovarea imaginii patrimoniului imobiliar, istoric şi cultural intermediul fotografiei imersive de tip panoramic, in vederea cresterii atractivitatii municipiului Botoşani din punct de vedere cultural, social, economic.
Obiective:
1. Îmbunătăţirea imaginii de oraş cultural a municipiului Botoşani şi promovarea acestuia prin intermediul tehnologiei tururilor panoramice 360º.
2. Valorizarea a 40 de obiective reprezentative din municipiul Botoşani cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuală şi fotografie panoramică.

Des întâlnita în ultimul timp în spaţiul virtual, fotografie panoramică aduce un suflu de noutate oricărei prezentari sau pagini de internet, obţinîndu-se astfel atmosfera unui peisaj inedit. Excelentă pentru a prezenta o incinta de institutie publica sau privata ori pentru a putea face un tur virtual in orice spaţiu, posibilitatea de a vedea o panoramă de 360º dă privitorului o notă de imersiune, astfel familiarizându-se rapid cu orice locaţie.
Proiectul îşi propune să descopere faţete noi şi vechi ale Municipiului Botoşani, actualitatea străzilor botoşănene, a lacurilor, a parcurilor, a zonelor industriale sau comerciale, societatea botoşăneană.

Botoşani360° reprezintă un concept modern şi elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuală şi fotografie panoramică. O panorama este o imagine corect vizibila, din punct de vedere al perspectivei, atunci cand este proiectata pe suprafata interioara a unui cilindru. Aceasta permite un unghi de vizualizare orizontal de 360°, acoperind întreaga suprafaţă a cilindrului. Acest tip de panorame au un mare impact vizual deoarece acoperă în întregime spaţiul exterior din perspectiva unghiului de vizulizare al unui individ. Panorama virtuală suprinde realitatea înconjurătoare în momentul realizării fotografiei, oferind utilizatorului posibilitatea de a “naviga” in interiorul acesteia cu ajutorul mouse-ului.

Acest proiect este realizat din dorinţa de a aduce un plus de imagine obiectivelor promovate, dar mai ales de a spori prin interactivitate suportul de promovare online, de a crea senzaţii vizuale unice pentru vizitatori oferindu-le acestora o experienţă interactivă de neuitat.

Proiectul se doreşte a fi un ghid virtual al obiectivelor din Botoşani şi va fi în permanenţă alimentat cu informaţii, imagini şi tururi virtuale, încercand, pe cît posibil, să rămînă permanent conectat la realitatea din jurul nostru.

Proiectul a fost realizat de Asociaţia Culturală ARTElier cu o cofinanţare din partea Primăriei mun. Botoşani